Over ons

Over ons


Onze missie en visie hebben we als volgt geformuleerd:

Missie
Brood op de plank is een kleinschalige, biologische bakkerij met ontbijt-lunch café met producten van hoogstaande kwaliteit die afgenomen worden door horeca gelegenheden in Nijmegen en consumenten in een prettige en informele sfeer.
Brood op de plank
laat zien en draagt uit dat een kwalitatief hoogstaand product professioneel en goed is te realiseren in een succesvol bedrijf dat wordt gerund door een grote verscheidenheid aan mensen met (nog) grote afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt. In deze omgeving biedt Brood op de plank trajecten op het gebied van welzijn én op het gebied van werk.
Brood op de plank biedt aan mensen met afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt de mogelijkheid om zich op hun eigen niveau maximaal te ontwikkelen op het gebied van sociale activering, zelfredzaamheid, persoonlijke vaardigheden en specifieke arbeidsvaardigheden.
Het doel is de voorwaarden te scheppen voor de meest optimale vorm van maatschappelijke participatie.
Brood op de plank is een ontmoetingsplek op een aantrekkelijke plaats in een levendige wijk, voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden, voor mensen mét en zonder beperkingen.

 

Visie
Brood op de plank streeft er naar het beste biologische brood van Nijmegen te bakken, voor buurtbewoners en voor horecaondernemers verspreid door Nijmegen. De producten in de lunchroom zijn zoveel mogelijk biologisch, duurzaam en huisgemaakt, en worden professioneel vervaardigd en geserveerd.
Brood op de plank
biedt ontwikkeltrajecten op maat voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en/of samenleving waardoor participatie in het maatschappelijk verkeer wordt bevorderd en mogelijkheid wordt geboden arbeids- en vakvaardigheden te ontwikkelen.
Brood op de plank is voor zorginstellingen, gemeenten, werkbedrijven en scholen een partner die met ontwikkeltrajecten op maat een plek biedt voor observatie, training, re-integratie, dagbesteding en scholing.
Brood op de plank heeft een netwerk van partner bedrijven om zich heen waar medewerkers ervaring op kunnen doen en arbeids- en vakvaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

De kernwaarden van Bakkerscafé Brood op de plank zijn:
Kwaliteit, Ontwikkeling en Samen Succesvol

Bakkerscafé Brood op de plank is een stichting met een ANBI status.
Bij ons staan aandacht en zorg voor onze missie en visie voorop. We vullen de zorggelden dan ook aan met rendement uit de onderneming en niet omgekeerd. De symbiose van succesvolle producten in combinatie met een plek om te groeien voor iedereen maakt dat wij ons monetaire succes omzetten in maatschappelijk rendement.

Meer weten over wat we doen en bereiken?

Anbi
Met betrekking tot de Anbi gegevens van het Bakkerscafé, kunt hier de Publicatiegegevens van 2014 en 2015 en de toelichting van deze publicatiecijfers downloaden.

Impact
Bekijk hier het impactrapport van 2015. Download hier de meting die Bakkerscafé Brood op de plank in samenwerking met Avance-Impact heeft gemaakt voor het meten van ontwikkeling van trajectmedewerkers. Wil je de meting ook gebruiken voor je eigen impactmeting?  Dat mag! (mits je rekening houdt met de vermelde auteursrechten)